BAGAIMANA CARA UNTUK BERJIMAT?


   Tahukah anda bahawa apabila anda membeli-belah, alat yang semakin berkurang adalah wang? Ramai yang tidak menyedari bahawa wang simpanan di dalam dompet mereka semakin berkurang ketika mereka membeli-belah. Hal ini kerana mereka sangat teruja ataupun 'rambang mata' ketika melakukan aktiviti ini. Oleh kerana itu, mereka mengambil langkah tidak mempedulikan keadaan dompet mereka yang semakin menipis itu.

   BAGAIMANA CARA UNTUK BERJIMAT? Ya, terdapat banyak cara yang boleh kita lakukan untuk berjimat-cermat. Antaranya adalah

1. PENANAMAN

   

  Salah satu langkah yang boleh pengguna lakukan bagi menjimatkan wang mereka adalah dengan cara melakukan penanaman. Dengan melakukan aktiviti ini, bukan sahaja dapat menjimatkan wang malah dapat memberi faedah kepada diri sendri iaitu dapat menyihatkan tubuh badan. Apabila kita melakukan aktiviti berkebun, segala toksik yang tidak diperlukan di dalam badan manusia akan tersingkir dan ini dapat mengelakkan tubuh badan kita daripada diserang oleh sebarang penyakit.

KAMU SUKA? KLIK LA BUTANG LIKE :)

1 ulasan:

  1. betul3 =)) makan mknn y ditanam sendiri jgk dpt elakkan racun sbb biasenye sayur y dijual di supermarket dijage dgn menyembur pesticide..

    BalasPadam